Tyck. (punkt) Eller: Det är borgerligt att fiska

Min bror ska skriva en krönika. Ted tycker att han ska tycka massa saker. Något vänsterinriktat. Han beklagar sig för mig. Jag: Åh! Stackare! Åsikter är jobbiga. Och överskattade. Vad tycker Ted att du ska tycka då? – Massa saker. Jag orkar inte. – Jag förstår dig. Jag tycker det är så fånigt att tycka. Som på Twitter. Där folk skriver att de tycker att Göran Hägglund ser sliten ut. Det är lite fånigt tycker jag. – Tycker du det? – Ja, det tycker jag.

Tyst.

– Jag är vän med Unni Drougge nu. På Facebook. Jag tycker det är coolt att man kan bli vän med kändisar på Facebook. – Tycker du det? – Ja.

Tyst.

– Men det blir bara fel när jag tycker. För jag är så oinsatt i allting, särskilt politik. – Det har väl aldrig hindrat någon från att tycka, tycker jag det verkar som. – Jag tycker att allt redan verkar ha blivit tyckt. – Jo, det stämmer nog. – Och eftersom jag inte kan tycka kommer det jag skriver bara bli… - Fakta. Som att Göran Hägglund ser sliten ut. – Exakt. Men, jag menar, vem ser inte sliten ut. – Alla är slitna. Jag tycker världen är sliten. Dessutom är världen liten. Jag träffade en Sofia på min franskkurs idag. Hon såg bekant ut, så jag stalkade henne på Facebook. Hon är vän med Leif, alltså måste hon spela något blåsinstrument. Kanske till och med flöjt. – Ja. Världen är liten.

Kalle: jag tycker att fiske är en väldigt överskattad avkopplingsaktivitet. Jag: Ja! Tyck det! Tyck det! Det är borgerligt att fiska.


RSS 2.0